Jocuri de masă Est pedigree, distracție din lemn

Jocuri de masă Est pedigree, distracție din lemn

Unele dintre cele mai populare, precum și cele mai necunoscute, care își au rădăcinile în țări precum China, Japonia sau India. De la Domino la Parcheesi, mikado și table. Unele sunt vechi cunoștințe, iar altele sunt necunoscute și nepronunțabile. Practic, au un jeton sau o placă de lemn și necesită o presiune asupra creierului înainte ca participantul să câștige, dar totul, dacă excepția, are un numitor comun: origine. Da, din China, Japonia sau India. Toate jocurile pe care le salvăm în această propoziție în aceste zile de sclavie s-au născut în est. Unii ne-au însoțit încă din copilărie, deși foarte puțini au luat în considerare originea lor. Altele sunt extrem de simple și dezvoltate în întreaga lume, cu mici modificări, și există, de asemenea, astfel din cauza lor aparent extrem de complexitate. Această alegere pentru toată lumea, în culori liniare, va revigora Weekend-ul.

Cele două care necesită mai puțin material sunt Kiriki și Tic-Tac-Toe . Pentru prima, avem nevoie doar de cuburi și un recipient întunecat. Regulile sunt similare cu mincinoșii, deși cifrele sunt luate în considerare aici și, în primul rând, Cuplurile. Dacă nu credeți în ceea ce am inventat, ridicați Cupa și riscați să vă pierdeți viața sau să o luați de la mine dacă totul a fost o cacealma. Și în ceea ce privește cruci și cruci? Pentru început, este suficient un stilou și o foaie de hârtie. Pentru a continua, mai multă hârtie. Poate un alt stilou care atrage mai bine. Nimic altceva.
Rocker Silvio, printre fum, suprarealism și râs, a spus că, dacă ar fi organizat un campionat intergalactic sau ceva de genul acesta în domino, ar fi câștigat Sevilla. Singurul lucru sigur este că acest joc, Regele barurilor de masă din întreaga țară de generații, își are rădăcinile în China. Prima sa reglementare cunoscută datează din secolul al XIV-lea, deși se crede că a fost mai devreme. În dame și șah, atât pentru doi jucători, sunt, de asemenea, strâns legate de această cultură, dar au devenit obișnuite.

Ca o curiozitate, trebuie remarcat faptul că în ultimul, la rândul său, din secolele XVII-XX, a fost posibil să se joace la distanță. Acest lucru a fost făcut prin poștă și a necesitat multă răbdare, deoarece fiecare mișcare a avut loc prin poștă și, prin urmare, a durat câteva zile, astfel încât jocurile au durat ani de zile. Se estimează că, timp de cincizeci de zile, a fost suficient să se facă aproximativ zece mișcări. Așa arată cecurile. Cu frică lentă și dorință arzătoare de a rupe un alt plic.

Șah-ABC
Chiar și Parcheesi a apărut în această zonă geografică a planetei. În special, în India și Pakistan numit “pachisi”. Simplitatea sa îl face accesibil oricărui public, astfel încât tinerii și bătrânii s-au adunat în fața lui de zeci de ani pentru a mânca culoarea opusă și pentru a vă spune acele douăzeci de cutii care vă aduc mai aproape de țintă și care le plac atât de mult. Versiunea sa online se repetă destul de mult cu sfatul anterior: dezactivați chat-ul, deoarece Twitter de lângă acest canal de comunicare arată ca un câmp de margarete. Ostilitate pură.
Cel mai necunoscut

Mikado-ABC

Mikado-ABC

Dacă toate cele de mai sus sunt foarte populare, există și astfel de străini care nu au venit niciodată în țara noastră cu forța sau au făcut-o într-o măsură mai mică. Acesta este cazul cu “Mikado”, acele tije de nume de familie ale strămoșilor, care sunt împrăștiate la întâmplare pe o suprafață plană și care imediat după aceea trebuie îndepărtate cu dexteritate maximă. Singura regulă? Că putem muta doar scobitoarea pe care o vom obține. În caz contrar, am fi descalificați. Să vedem care e pulsul nostru.

“Guo”, de asemenea, cunoscut sub numele de ” igo ” (japoneză), “Weiqi” (chineză) sau” Baduk ” (coreeană), este una dintre cele mai bogate în ceea ce privește diferite strategii. Aceste pietre albe și negre concura pe grila de 19×19 linii pentru a obține cel mai mare spațiu. O piatră sau un grup de pietre se rătăcesc și sunt scoase din joc atunci când este complet înconjurată de pietrele adversarului. Curele pentru a atinge obiectivul final.

O altă descoperire pentru vocabularul majorității: “table”, care combină

oportunitatea și cunoașterea strategiei. Cursa pentru pătrate triunghiulare, în care cel care va fi capabil de a elimina toate jetoanele de pe bord, adică cincisprezece, câștigă, lăsând, de asemenea, neajutorat. Pun pariu că pe masă va fi mai bine înțeleasă. Același lucru se întâmplă și cu “Surakarta” , unde chips-urile de diferite nuanțe sunt acum folosite în loc de bătălii îndepărtate între scoici și pietre. Efectele directe ale globalizării. “Shisen-Shaw”, dimpotrivă, nu sa schimbat prea mult. Începeți cu o placă plină de jetoane pentru a șterge. Acestea sunt eliminate atunci când vă găsiți partenerul. Și aveți grijă, deoarece asemănările dintre unul și altul sunt uneori foarte subtile.

Joc table-ABC
În cele din urmă, este convenabil să restabilim efectele naționale ale șahului pe care mulți dintre noi le avem acasă. “Shogi” (japoneză), “xiangqi” (chineză), “Janggi” (Coreeană), “makruk” (Thai) sunt descendenți ai indienilor Chaturanga, deși toată lumea are propriile caracteristici. Primul este, de exemplu, Jocul de masă al generalilor. Îndrăznești? Frontiera acestui copac pare nesfârșită și există un număr infinit de posibilități și reguli pentru a vă familiariza. Asia știe, de asemenea, cum să joace, iar această carte exemplară este considerată dovada ei.

Lasă un comentariu