Jocuri de masă moderne în integrare și intervenție socială

Jocuri de masă moderne în integrare și intervenție socială

Am vorbit de mai multe ori aici pe P3 despre jocurile de masă moderne. Ți-am spus că ar putea fi mai buni decât jocurile video . Am menționat deja că acestea pot fi utile pentru evaluarea și consolidarea relațiilor interpersonale . Dar jocurile moderne de masă pot face și mai mult. În plus față de măsurarea durabilității ecologice pe care o au, ele pot fi instrumente de intervenție și Integrare Socială.

Nu exagerez. La Leiria am demonstrat deja că, având un grup de voluntari motivați și mobilizați, putem folosi jocuri de masă pentru a crea activități sociale. În 2014, am fondat Clubul Boardgamers of Leiria, salutat de Associação Fazer Avançar (AFA), care a devenit cunoscut în întreaga țară datorită proiectului SPEAK . Scopul nostru a fost de a crea un grup de oameni și un loc pentru hobby-ul nostru: Jocuri de masă moderne.

Ce să joci cu integrarea la locul de muncă?

Au existat multe suspiciuni și încă mai trebuie să respingem multe idei preconcepute și chiar prejudecăți. Dar adevărul este că mobilizăm oameni care au devenit voluntari sociali. Am transformat hobby-ul într-o adevărată intervenție socială. Am început cu pediatrie la Spitalul de Leiria, unde în fiecare lună ne străduim să oferim o altă zi copiilor și adolescenților spitalizați. Am mers la mai multe școli și chiar am luat inițiative de la Universitatea Marigny Grande, dovedind că aceste jocuri pot fi folosite ca instrumente de apropiere între generații. În fiecare lună, organizăm o întâlnire într-un context familial în care promovăm utilizarea acestor jocuri ca o interacțiune directă între adulți și copii, evitând izolarea și pasivitatea anumitor tehnologii virtuale. Am început proiectul cu voluntari din tineretul Crucii Roșii din Leiria prin proiectul lor Rua Direita, care este susținut de serviciul de intervenție în comportamentul aditiv și dependență (SICAD). Împreună, contribuim astfel încât să poată lua jocuri de masă la închisoarea Leiria-tineret. De asemenea, am reușit să integrăm și să atragem copiii și adolescenții instituționalizați în școlile internat locale cu jocuri de masă. De asemenea, testăm aplicarea jocurilor de masă cu tinerii și copiii cu dificultăți de învățare. Împreună, contribuim astfel încât să poată lua jocuri de masă la închisoarea Leiria-tineret. De asemenea, am reușit să integrăm și să atragem copiii și adolescenții instituționalizați în școlile internat locale cu jocuri de masă. De asemenea, testăm aplicarea jocurilor de masă cu tinerii și copiii cu dificultăți de învățare. Împreună, contribuim astfel încât să poată lua jocuri de masă la închisoarea Leiria-tineret. De asemenea, am reușit să integrăm și să atragem copiii și adolescenții instituționalizați în școlile internat locale cu jocuri de masă. De asemenea, testăm aplicarea jocurilor de masă cu tinerii și copiii cu dificultăți de învățare.

Ce să joci cu integrarea la locul de muncă?

Acest proiect a fost realizat pentru că am fost întâmpinați de o asociație locală și pentru că am putea transforma timpul liber în ceva care ne umple social ca voluntari care fac bani doar pentru plăcerea de a-și dona Hobby-ul comunității, deoarece participarea publicului este gratuită. Cu siguranță vor exista mai multe astfel de exemple, mai ales atunci când mai mulți oameni vor avea acces și informații despre potențialul jocurilor de masă noi și moderne. Până atunci, vom continua “evanghelizarea”noastră. Numărul de iubitori și voluntari a crescut, precum și oamenii și instituțiile care ne-au ajutat să facem donații sub formă de jocuri în camera noastră de joacă pentru comunitate. Fnac a fost unul dintre principalii noștri parteneri, la fel ca Mesa Boardgames, Pythagoras,

Totul pentru a arăta că un proiect care, la prima vedere, arată ca o glumă, poate avea o importanță socială. De asemenea, nu este o coincidență faptul că am făcut o ofertă la bugetul de participare al Portugaliei, astfel încât aceste exemple să poată fi repetate în altă parte în Portugalia. Să jucăm?

Lasă un comentariu