Tipuri de jocuri de masă

Tipuri de jocuri de masă

Jocurile de masă sunt un concept mult mai profund decât ar putea părea la prima vedere. Mulți oameni, gândindu-se la ei, au încă în fața ochilor lor imagini ale monopolului sau chinezului, fără să-și dea seama prin ce mare revoluție a trecut toate hobby-urile. Da, titlurile menționate încă dispar rapid de la rafturile magazinelor pe care apar în incarnări din ce în ce mai diverse și mai inventive. Cu toate acestea, jocurile moderne de masă reprezintă de fapt o serie de produse diferite, de la cele destinate copiilor până la jocuri de război și strategice extinse. În acest scurt ghid, voi încerca să aduc mai aproape unele dintre cele mai comune tipuri de plăci ale căror nume spun adesea mai mult de zeci de cuvinte.

Eurogre
Ele sunt, de asemenea, uneori numite jocuri în stil german. Ele sunt caracteristice, de regulă, o mică interacțiune între jucători, care, atunci când apare, are loc indirect – sub forma unei rivalități pentru materii prime și câmpuri pe tablă, mai degrabă decât atacuri reciproce. În plus, întâmplarea în ele este adesea limitată, iar succesul strategiei luate depinde de decizia jucătorului, nu de noroc. În acest tip de tablă, tema joacă de obicei un rol secundar, iar axa principală a jocului este mecanica sa, combinată cu reguli relativ simple. Acestea includ, de exemplu, Puerto Rico sau tikala.

Ameritrache
Panourile de acest tip, după cum sugerează și numele, sunt asociate cu Statele Unite. Un rol foarte important în ele joacă tema și atmosfera, apar adesea diferite personaje, facțiuni și abilitățile lor individuale. Adesea, multe elemente ale jocului sunt decise de soarta sub formă de oase sau cărți. Regulile ameritrash au, de obicei, destul de puține excepții și situații speciale, făcându-le Jocuri cu un prag de intrare mai mare decât acele tipuri de euro. Printre exemple se numără, printre altele, Battlestar Galactica, Starcraft sau Stele interzise.

Aici.
Pe măsură ce jocurile se dezvoltă, granițele dintre ele sunt din ce în ce mai neclare. Designerii decid de mai multe ori să aloce o temă în jocurile euro sau să adauge un accident. În mod similar, cele mai cunoscute panouri mecanice europene pot fi găsite din când în când în titluri foarte tematice. Astfel, tot mai mulți oameni resping această diviziune clasică sau introduc o categorie de hibrizi care combină trăsăturile ambelor tipuri. Un exemplu aici ar fi Magicianul Knight sau Cicladele. Cu toate acestea, foarte mulți jucători aleg să definească jocuri de masă în funcție de scopul și tipul lor de joc, mai degrabă decât să se limiteze la diviziunea de mai sus. Prin urmare, în multe forumuri și convenții este vorba despre jocuri pentru copii, familie, partid, economice, militare, militare…

Tipuri de jocuri de masă

Jocuri pentru copii
Aici este clar, acestea sunt titluri potrivite pentru cei mici. Ele conțin adesea un element educațional, au reguli simple și ușor de înțeles. E bine să-i consolezi pe copii de când eram mici.

Jocuri de familie
Este un fel de jocuri de masă universale, care sunt concepute pentru a distra cât mai mult posibil pentru un public mai larg. Alături de ei vor fi atât juniori, cât și bătrâni, începători și jucători experimentați. Acestea sunt poziții pentru toată lumea care trebuie verificate cu aproape toată lumea. Acestea includ nume precum Carcassonne, un tren, cacao sau un amestec exploziv.

Jocuri de partid
După cum sugerează și numele, acestea sunt titluri care pot fi luate în siguranță pentru o întâlnire cu prietenii. Acestea sunt jocuri simple, intuitive care necesită agilitate, înțelegere, cunoștințe sau împerechere rapidă. Scopul lor principal-să se distreze, de multe ori în combinație cu salve de râs. Acestea sunt, în general, ieftine și convenabile. Acestea includ, de exemplu: Time ‘ s Up!. Sub acoperire, Dobble, Jungle Speed sau Hexx.

Jocuri economice
Aceasta este deja o categorie de titluri mai grave, unde prima vioară joacă managementul resurselor, dezvoltarea producției, comerțul și utilizarea mărfurilor. Adesea, pozițiile de acest tip încearcă să imite o parte a pieței sau a economiei. Acestea sunt, de exemplu, câmpurile Arle, terraformarea Marte, Puerto Rico sau Race sau Roll for the Galaxy.

Cooperative jocuri
Jocuri de masă și de cărți, în care toți jucătorii se străduiesc împreună pentru un singur scop. Ei au o interacțiune pozitivă, iar mecanica și tema îi încurajează adesea pe jucători să se ajute reciproc și să abordeze strategia împreună. Acestea includ, de exemplu, Robinson Crusoe: o aventură pe o insulă blestemată.

Jocuri de luptă și de război
Ambele tipuri sunt puțin pe periferia plăcilor. Primele (de exemplu, X-Wing) sunt de obicei asociate cu un element de colecție (figuri) și o competiție de turneu. Acestea vă permit să vă creați propriile armate, iar jucătorii sunt adesea asociați cu oase și măsuri. Nu au nevoie de o placă, dar uneori folosesc tot felul de covoare tematice. Jocurile de război se concentrează pe diferite aspecte ale coliziunilor-războaie întregi, campanii sau bătălii. Ele permit adesea să se joace singur. Trăsăturile lor distinctive sunt cea mai corectă reflectare a realităților conflictelor și simbolizând trupele și unitățile jetoanelor. Unele jocuri de război, cum ar fi Space Empires: 4x, transferă coliziunile în realitatea Sf.

Lasă un comentariu